Workshop

Werkconferentie De kunst van ontmoeten

Op zoek naar sociaal-artistieke antwoorden op eenzaamheid

Eenzaamheid is een probleem dat altijd heeft bestaan. Het is van alle leeftijden en komt voor in alle lagen van de bevolking. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders voelt zich matig eenzaam. We weten dat eenzaamheid veel impact kan hebben op het leven van inwoners en de kwaliteit ervan. Dan is het belangrijk er iets aan te doen.

 

Delen en doen in De kunst van ontmoeten!
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert de Leefbaarheidsalliantie Gelderland in samenwerking met HAN Academie Mens & Maatschappij en Cultuur Oost de werkconferentie De kunst van ontmoeten. Vanuit verschillende perspectieven gaan we samen aan de slag met het thema eenzaamheid. Wat doe je als gemeente om inwoners die te maken hebben met eenzaamheid te ondersteunen en participatie van deze inwoners te stimuleren? Hoe bereik en betrek je als vrijwilligersorganisatie eenzame mensen voor wie je wat wilt betekenen? Welke slimme samenwerkingen kan je opzoeken om krachten te bundelen en samen een vuist te maken tegen eenzaamheid? En wat kan kunst betekenen in het verminderen van eenzaamheid?

We maken inzichtelijk wat er allemaal al is in Gelderland en nodigen we vier good practices uit. Zij delen hun kennis, ervaring, tips en trucs met ons. In werkateliers zetten we deze kennis in om te komen tot nieuwe sociaal-artistieke antwoorden op eenzaamheid. Ben je een denker, doener/maker of beslisser in het maatschappelijk of cultureel werkveld? Doe dan mee in De kunst van ontmoeten. We hopen u te ontmoeten op 4 oktober en zijn benieuwd naar uw inbreng op dit thema.

Voor wie?
We organiseren de werkconferentie De kunst van ontmoeten voor inwonersinitiatieven, beleidsambtenaren uit sociaal en cultureel domein, beroepskrachten uit welzijn, docenten, studenten, onderzoekers, sociaal-artistieke praktijken en ervaringsdeskundigen.

Datum
Woensdag 4 oktober 2023
09.00 tot 12.00 uur

Locatie
HAN, Kapittelweg 33
6525 EN, Nijmegen

Programma
08.45 uur     Inloop (registreren en pak een kopje koffie of thee)
09.15 uur      Welkom en start programma
09.30 uur     Pitch
09.50 uur     Werkateliers
11.05 uur      Terug plenaire ruimte
11.15 uur       Presentatie uit de werkateliers groepen
11.35 uur      Plenaire terugkoppeling
12.00 uur     Afsluiting en afspraken

Aanmelden De kunst van ontmoeten

Ben je een denker, doener/maker of beslisser in het maatschappelijk of cultureel werkveld? Doe dan mee in De kunst van ontmoeten op woensdag 4 oktober 2023!