Workshop

Social design

Ga opzoek naar een nieuw perspectief!

Maak kennis met social design. Een effectieve en creatieve methode om complexe sociaalmaatschappelijke vraagstukken op te lossen. Bij social design ga je op zoek naar een nieuw perspectief. Je begint niet bij een eindpunt of oplossing die je al voor ogen hebt, maar je begint bij de gedrevenheid van de initiatiefnemers om iets te willen veranderen aan de kijk op het sociaal maatschappelijke probleem. Door aan de slag te gaan zonder te weten waar dit toe leidt, komt het leerproces op gang en ontstaan de mooiste perspectieven en (deel)oplossingen.

Social design helpt om vraagstukken op een andere manier aan te pakken, waardoor je ook andere uitkomsten krijgt.

Deze methode is geschikt voor complexe sociaal maatschappelijke vraagstukken die meerdere domeinen overstijgen. Denk bijvoorbeeld aan wijkontwikkeling, klimaatadaptatie, woningtekort of diversiteit. Het ontwerpproces wordt begeleid door social designers, creatieve adviseurs en/of kunstenaars. De inwoners worden altijd op een creatieve manier bij het proces betrokken.

Tijdens deze workshop nemen we jullie graag mee in onze social design werkwijze aan de hand van voorbeelden en jullie eigen inbreng.

Voor wie?
Bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties.

Tijdsinvestering en aantal deelnemers
Tijdsinvestering:        1 dagdeel
Aantal deelnemers:   minimaal 6, maximaal 10 deelnemers

Deze workshop verzorgen wij op aanvraag. Mail naar vraag@leefbaarheidsalliantie.nl of laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen drie werkdagen contact met je op

Aanvraag informatie workshops & trainingen