Workshop

Samen wonen, samen leven

Inspiratiebijeenkomst over collectief bouwen en wonen: 27 februari 2024

Helaas, het maximale aantal inschrijvingen is bereikt. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Als er plaatsen vrijkomen, zullen we deelnemers op de wachtlijst als eerste op de hoogte stellen. Ook ontvang je een uitnodiging voor toekomstige bijeenkomsten over dit onderwerp. Vul het formulier hieronder in om je op de wachtlijst te plaatsen. We nemen contact met je op zodra er een plek beschikbaar komt.

Wonen in een hofje met andere ouderen, in een duurzame ecowijk of betaalbaar wonen met gedeelde voorzieningen. Er zijn vele woonvormen denkbaar die aansluiten bij wat inwoners en gemeenten graag willen. Maar hoe krijg je zulke initiatieven gezamenlijk van de grond?

Collectief bouwen of bouwen in opdracht van de toekomstige bewoners (zoals CPO, collectief particulier opdrachtgeverschap) is dan een interessante optie.

Voor wie is dit interessant?
Voor wie met zulke omvangrijke projecten aan de slag wil is het interessant om inspiratie op te doen en te kijken hoe anderen hier al mee bezig zijn.

Leden van gemeenteraden, dorpsraden en wijkraden zijn van harte welkom om te zien, ervaren en horen hoe anderen aan de slag zijn met collectief bouwen en wonen in leefbare wijken.

Programma
Het programma begint om 16:30 uur (buiten op de parkeerplaats) bij Restaurant Stroom (Vossenpelssestraat 16, Nijmegen). Deelnemers kiezen een rondleiding bij:

Bij terugkomst staan er soep en broodjes klaar.

We vervolgen met praktijkervaringen:

  • hoe de gemeente Wijchen samen met inwoners en dorpsraden werkt aan nieuwe buurten (o.a. 7 CPO-projecten in 6 kernen)
  • wat er komt kijken bij het begeleiden en opzetten van het oudereninitiatief Singelhof in Wezep
  • welke rol dorps- en wijkraden kunnen spelen bij collectieve woningbouw.

Deze inspiratiebijeenkomst wordt georganiseerd door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en de programma’s Leefbaarheid en Wonen van Provincie Gelderland. Natuurlijk vertellen wij ook welke hulp wij kunnen bieden!

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Wiliam Willems via wiliamwillems@wijzijnspectrum.nl en Christa Jakobs via c.jakobs@gelderland.nl

Aanmelden wachtlijst inspiratiebijeenkomst Samen wonen, samen leven

De inschrijving is gesloten omdat het maximaal aantal aanmeldingen is bereikt. Meld je hieronder aan voor de wachtlijst voor de inspiratiebijeenkomst op dinsdag 27 februari 2024. Je ontvangt dan bericht als er een plek vrij komt. Ook ontvang je een uitnodiging voor toekomstige bijeenkomsten over dit onderwerp.