Workshop

Samen Impact Maken (bijeenkomst 28 juni)

De meerwaarde van sociaal ondernemen in de wijk

Met ‘Samen Impact Maken’ bouwen we aan een Gelders netwerk van sociale wijkondernemingen, bewonersbedrijven en gemeenten. Jaarlijks organiseren we een aantal inspirerende bijeenkomsten (online en offline) waarin we kennis met elkaar delen, inzoomen op landelijke en regionale good & bad practices. Waar nodig zetten we ons netwerk in. Hiermee proberen we de transitie naar vitale en gezonde buurten en bewoners te versnellen.

Zin in de Wijk
Samen Impact Maken is voortgekomen uit het onderzoeksproject Zin in de Wijk. Hierin onderzoeken zes Arnhemse sociale wijkondernemingen samen met de Wageningen University en de gemeente Arnhem hun impact op de wijk en wijkbewoners. Dit vierjarig onderzoek focust op de effecten van deelname aan activiteiten bij deze wijkondernemingen op de gezondheid van de inwoners en leefbaarheid van de wijk. Daarnaast wordt er gekeken wat de succes- of faalfactoren van deze initiatieven zijn. Samen Impact Maken wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Arnhem, de WUR en de Leefbaarheidsalliantie.

De volgende bijeenkomst

Wat doen sociale ondernemers anders dan (traditionele) welzijnsorganisaties en werkbedrijven? Wat levert het de maatschappij op? Nou, als voorbeeld bereiken deze ondernemers inwoners die anders niet meedoen – waarom lukt het hen wel? Is het zinvol als gemeente om sociaal ondernemen aan te jagen of drempels weg te nemen, om doelen vanuit het sociaal domein te bereiken, en hoe doe je dit dan? Tijdens de volgende bijeenkomst van Samen Impact Maken zoeken we samen antwoorden op deze vragen en delen inspirerende voorbeelden.

Wanneer: Dinsdag 28 juni, van 14:30-18:00
Waar:  Stadhuis | Koningstraat 386811 DG Arnhem en online

Lees meer over de workshops en het programma van 28 juni

Meld je aan voor Samen Impact Maken

Vul het onderstaande formulier in en meld je aan voor de volgende bijeenkomst op 28 juni van 14:30-18:00.