Workshop

Praktijkgericht Fondsenwerven

Voor een goed idee is altijd geld!

Wordt het binnen je organisatie ook vaak gezegd? ‘We hebben allerlei plannen en wensen, maar we hebben geen geld’. Dan is er goed nieuws! Er zijn in Nederland vele fondsen die graag geld willen geven aan goede projecten.

Om daar gebruik van te maken, moet je wel wat doen. Wat precies? Dat leer je tijdens de training Praktijkgericht Fondsenwerven. Het praktijkgerichte van de training blijkt uit de vele voorbeelden, tips en adviezen voor het aanvragen van projectfinanciering. Plus dat je met afwisselende werkvormen en opdrachten werkt, zodat je direct zelf actief bezig bent met je aanvraag.

Voor wie?
Bewonersinitaitieven, vrijwilligersorganisaties, organisaties in zorg & welzijn.

Tijdsinvestering en aantal deelnemers

Deel 1: introductieworkshop

Tijdsinvestering:        1 dagdeel
Aantal deelnemers:   minimaal 6, maximaal 18 deelnemers

Deel 2 en 3: aan de slag met een projectaanvraag

Tijdsinvestering:         2 dagdelen
Aantal deelnemers:    minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Na de introductieworkshop kennen deelnemers de hoofdlijnen van fondsenwerving en beschikken ze over veel praktische tips (do’s en don’ts). Ze weten waar ze fondsen kunnen vinden en welke projecten kansrijk zijn voor financiering.
Tijdens dagdeel 2 schrijven deelnemers zelf een projectaanvraag en beoordelen ze andere projectplannen vanuit de criteria van fondsen.
Tijdens dagdeel 3 leren deelnemers hoe een begroting en dekkingsplan kan worden opgesteld en hoe projecten inhoudelijk en financieel verantwoord moeten worden.

Deze workshop verzorgen wij op aanvraag. Mail naar vraag@leefbaarheidsalliantie.nl of laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen drie werkdagen contact met je op.

Aanvraag informatie workshops & trainingen