Workshop

Alles op Tafel?

Kijken naar wat wél kan in plaats van wat niet meer lukt.

Positieve gezondheidsspel Alles op Tafel

In de hulpverlening werken mensen steeds meer vanuit deze gedachte, maar velen kennen het nog niet. Het nieuwe bordspel ‘Alles op Tafel?’ laat mensen op een speelse manier kennismaken met positieve gezondheid.

Het is laagdrempelig, toegankelijk voor allerlei verschillende doelgroepen en veelzijdig toepasbaar. Het biedt een andere kijk op (positieve) gezondheid wat leidt tot bijzondere en open gesprekken.

Voor wie?

Het spel is in te zetten bij groepen en bij 1-op-1 gesprekken.

Het spel is voor allerlei spelers geschikt. Voor mensen met een lichamelijke, psychische of licht verstandelijke beperking. Voor mantelzorgers, leefstijlcoaches, praktijkondersteuners en zorgverleners. Het is niet alleen voor mensen met een beperking of ziekte, maar ook in te zetten in taalcafés, buurtcentra en bibliotheken.

 

Over het ontwikkelen

Het spel is ontwikkeld door Zorgbelang Inclusief in samenwerking met Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Zorgbelang Groningen, Zorgbelang Brabant- Zeeland, Burgerkracht Limburg, de Bagagedrager en het Institute of Positive Health. Geproduceerd door Identity Games.

Het spel is met ruim 500 personen getest, vanuit alle doelgroepen, kwetsbare ouderen, anderstaligen, laaggeletterden, mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking. En met zorgprofessionals, praktijkondersteuners, thuiszorgmedewerkers, taalmaatjes, welzijnsmedewerkers, huisartsen en trainers Positieve Gezondheid.

 

Wil jij het spel ook spelen?

Dat kan! Wij gaan namelijk op tour binnen Gelderland, waar wij bij verschillende taalcafés, buurtcentra en bibliotheken langsgaan om het spel te spelen. Mail naar workshops@zorgbelanginclusief.nl en dan nemen wij binnen drie werkdagen contact met je op.