Workshop

Leerkring sociaal ondernemen

Leer van en met elkaar en geeft jouw maatschappelijke onderneming een boost!

Als maatschappelijke ondernemer (in spe) loop je tegen specifieke uitdagingen aan. Bijvoorbeeld op het gebied van financiering, het ontwikkelen van een verdienmodel, of de samenwerking met gemeenten en andere stakeholders.

Tijdens een vijftal bijeenkomsten zoom je in op deze en andere leervragen van deelnemers. Samen met gelijkgestemden spar je over mogelijke antwoorden, oplossingen en te ondernemen acties. Ook neem je een kijkje bij elkaar in de keuken.

Voor wie?
Gelderse initiatiefnemers die de stap willen zetten, of al hebben gemaakt, naar een maatschappelijke onderneming.

Doel
Meer impact realiseren met jouw initiatief door te leren van elkaar, kennis op te doen en te bouwen aan een netwerk van gelijkgestemden.

Wat gaan we doen?
Samen met 5 à 8 andere maatschappelijke ondernemers kom je een aantal keer bij elkaar om van elkaar te leren. Per bijeenkomst staat de leervraag van één deelnemer centraal. Samen sparren jullie over mogelijke antwoorden en te ondernemen acties. De kring wordt gefaciliteerd en ondersteund door een adviseur van de Leefbaarheidsalliantie. Waar nodig bieden we maatwerk, bijvoorbeeld door het invliegen van expertise op een specifiek thema. We werken hierbij vraag gestuurd: de deelnemers bepalen samen de vorm en inhoud van de bijeenkomsten.

Praktische info
-Bij voldoende aanmeldingen starten we een leerkring in het najaar van 2022;
-Het traject bestaat uit minimaal 5 bijeenkomsten. De deelnemers aan een leerkring bepalen gezamenlijk of meer bijeenkomsten gewenst zijn;
-Data worden in overleg bepaald;
-We nemen een kijkje bij elkaar in de keuken: steeds is een andere deelnemer de host van de bijeenkomst.
-Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Eventuele reiskosten zijn wel voor eigen rekening.

Kennisverbreding
Bij de leerkring staat ontmoeting en leren van elkaar centraal. Ben je meer op zoek naar inhoudelijke kennisverbreding, kijk dan hier voor het actuele aanbod.

Leerkring sociaal ondernemen

De Leerkring sociaal ondernemen start in het najaar van 2022. Heb je interesse en wil je meer weten? Meld je dan nu aan via het onderstaande formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie en vragen kun je ook contact opnemen met Naomi Berger via n.berger@spectrumelan.nl.