Werkconferentie De kunst van ontmoeten

Eenzaamheid is een probleem dat altijd heeft bestaan. Het is van alle leeftijden en komt voor in alle lagen van de bevolking. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders voelt zich matig eenzaam. We weten dat eenzaamheid veel impact kan hebben op het leven van inwoners en de kwaliteit ervan. Dan is het belangrijk er iets aan te doen.

 

Delen en doen in De kunst van ontmoeten!
Op woensdag 4 oktober 2023 organiseerde de Leefbaarheidsalliantie Gelderland in samenwerking met HAN Academie Mens & Maatschappij en Cultuur Oost de werkconferentie De kunst van ontmoeten. Vanuit verschillende perspectieven gingen we samen aan de slag met het thema eenzaamheid. Wat doe je als gemeente om inwoners die te maken hebben met eenzaamheid te ondersteunen en participatie van deze inwoners te stimuleren? Hoe bereik en betrek je als vrijwilligersorganisatie eenzame mensen voor wie je wat wilt betekenen? Welke slimme samenwerkingen kan je opzoeken om krachten te bundelen en samen een vuist te maken tegen eenzaamheid? En wat kan kunst betekenen in het verminderen van eenzaamheid?

We maakten inzichtelijk wat er allemaal al is in Gelderland en nodigden we vier good practices uit. Zij deelden hun kennis, ervaring, tips en trucs met ons. In werkateliers is deze kennis ingezet om tot nieuwe sociaal-artistieke antwoorden op eenzaamheid te komen.

Bekijk het verslag hier