Werkboek

De stichtingsscan

Als bestuur van een stichting zet je je volop in voor een maatschappelijk of sociaal doel. De samenleving is dynamisch en dat vraagt soms om aanpassingen van je organisatie. Maar hoe kun je als stichting vernieuwen en ontwikkelen? Deze Stichtingsscan helpt om daar antwoord op te vinden. Door als bestuur deze scan te doorlopen, krijg je zicht op de sterke punten van je organisatie en op de uitdagingen waar je als stichting voor staat.

De Stichtingsscan bestaat uit twee onderdelen: een checklist en een gesprek. Je begint met het invullen van de checklist. Met je bestuursleden bespreek je welke onderdelen al geregeld zijn binnen jullie stichting en wat er nog mist. Daarna volgt een gesprek met een adviseur van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

 

Samen met de adviseur zoom je in op de sterke punten van de stichting. Ook leggen jullie samen met de adviseur de spreekwoordelijke vinger op de zere plek. Dit helpt om vervolgens gezamenlijk prioriteiten te stellen. Waar gaan jullie mee aan de slag? De adviseur geeft praktische tips, deelt ervaringen en reikt je trainingen en workshops aan die je kunt gebruiken om verbeteringen binnen jouw stichting te realiseren.

Deze PDF opent in een nieuw browservenster. Je kunt hem direct bekijken of opslaan voor later.