Veelgestelde vragen

Jullie vragen en onze antwoorden daar op

Heb je een vraag voor de Leefbaarheidsalliantie? Bekijk hier of jouw vraag er tussen staat. Wil je een idee gaan uitvoeren en kun je ondersteuning gebruiken? Deel je idee dan met ons voor gratis advies.

Wat is de Leefbaarheidsalliantie?

We zijn vier organisaties die subsidie krijgen van de provincie Gelderland om de leefbaarheid in onze provincie te versterken. De deelnemende organisaties zijn Zorgbelang Inclusief, DKK, PJG en Spectrum, partner met elan.

De Leefbaarheidsalliantie is er voor alle Gelderlanders die iets willen betekenen voor hun buurt of dorp.

Wat doet de Leefbaarheidsalliantie?

Wij ondersteunen inwoners van Gelderland die zich inzetten voor een veilige, sociale en duurzame plek om te wonen en te leven. Wij helpen bijvoorbeeld bij het zoeken naar financiering of het vertalen van een idee naar een onderbouwd plan. We kunnen tips geven voor het werven van vrijwilligers. Maar denk ook aan advies bij het opstellen van een communicatieplan of coaching hoe je samen besluiten neemt. En als jouw initiatief vastloopt, kijken we of we het weer op de rails krijgen. Eigenlijk hebben we alles in huis om jou te helpen je plannen voor jouw buurt of dorp te realiseren.

Is ondersteuning en advies van de Leefbaarheidsalliantie gratis?

Ja, onze ondersteuning is gratis. De provincie Gelderland financiert de Leefbaarheidsalliantie om sociale verbondenheid in dorpen en buurten in Gelderland sterker te maken.

Krijg ik geld van de Leefbaarheidsalliantie om mijn idee te realiseren?

Het is mogelijk om subsidie te krijgen voor plannen die mensen met elkaar en/of de samenleving verbinden. De provincie Gelderland ondersteunt deze plannen en doet dit samen met het Oranje Fonds onder de naam Verbind je buurt!.

Bij wie moet ik zijn als ik een plan heb om de leefbaarheid in mijn buurt of wijk te verbeteren?

Bij ons! Meer dan 30 ervaren adviseurs staan voor je klaar met advies en praktische hulp. Vertel ons jouw goede idee en wij helpen je dit waar te maken.

Wat is een ‘bewonersinitiatief’?

Een bewonersinitiatief is een samenwerking tussen bewoners die hun omgeving willen verbeteren en voor meer verbinding willen zorgen. Bijvoorbeeld met een project om de buurt schoner te maken. Een plan voor een nieuw ontmoetingspunt waar jong en oud zich welkom voelt. Of door gezamenlijk een elektrische deelauto aan te schaffen. Er zijn talloze vormen van een bewonersinitiatief te bedenken.

Mijn vraag staat er niet tussen, wat kan ik doen?

Bel ons gerust: 026-352 34 20. We zijn bereikbaar tijdens kantooruren. Gewoon een mailtje sturen mag natuurlijk ook: vraag@leefbaarheidsalliantie.nl