Terugblik Regenboog-platform 2022

‘Samen werken aan een samenleving waar iedereen zich thuis voelt. Waar je in vrijheid jezelf kan zijn en houden van wie je wil.’ Daar ging het om tijdens de Regionale Regenboog-conferentie die donderdag 19 mei jl plaats vond in de Gelderlandfabriek.

Behalve de conferentie kunnen we terugkijken op een succesvolle en inspirerende Regenboog-dag! Een dag die begon met het onthullen van de eerste Regenboog-wegwijspaal (een bewegwijziging die loopt van station naar centrum) door Giovani Roemer samen met de burgemeester Gerdo Van Grootheest. Vervolgd door het Regenboog-scholierenprogramma voor scholieren van GSA-scholen in de regio met een heel inspirerend programma en boven verwachting hoge deelname (rond de 80 – 90 leerlingen!)

Een ochtendprogramma die overging in het middagprogramma, de conferentie in de Gelderlandfabriek. Bezocht door ruim 90 vertegenwoordigers van LHBTIQ+ organisaties, scholen, gemeenten, provincie en betrokken inwoners. Met als dagvoorzitters Mischa Peters (toekomstig wethouder!) en Giovanni Roemer. Ook hier weer een inspirerend programma waarin het Regenboog-platform en Queerenborg zich hebben gepresenteerd, interessante workshops , een fantastische performance van Miila Kaarina, discussie van leerlingen met gedeputeerde Peter Kerris, de burgemeester en wethouder Sacha Baggerman én de beursvloer met Betsy de Beursmeester!

Ons belangrijkste doel: ontmoeting, uitwisseling en informatie, kwam er ten volle uit, wat werd er veel uitgewisseld en zijn er veel contacten gelegd!

Downloads
Hieronder volgt een overzicht van informatie dat kan worden gedeeld:

Informatie workshop Regenboog & scholen
Checklist VO: downloaden
Checklist PO: downloaden
Checklist MBO: downloaden
Leaflet: downloaden
Powerpoint: downloaden

Informatie workshop Regenboog & Ouderen
Tips: downloaden
Powerpoint: downloaden

Informatie workshop Regenboog & Gemeenten
Onderzoek: downloaden
Powerpoint: downloaden

Overzicht van resultaten Betty’s Beursvloer: downloaden