IMPACT MAKERS GEZOCHT!

Maak jij het verschil voor jouw buurt, wijk of stad? Maar is het soms lastig om aan instanties precies uit te leggen wat je doet en wat jouw impact concreet is? Misschien is de samenwerking met de gemeente hierdoor moeizaam. Of krijg je (te) weinig erkenning en financiering. Hulp is onderweg!

 

De kans is groot dat ook jij met jouw initiatief of sociale onderneming een bijdrage levert aan de Sustainable Development Goals (SDGs). Je weet wel: de 17 VN-doelen om deze wereld tot een betere plek te maken. Eerlijker, duurzamer.
De SDG's kunnen je helpen met: 

 1. Het effectief organiseren van je initiatief 

 2. Duidelijk communiceren over je initiatief 

 3. Het meten van de impact van jouw initiatief 

 4. Én het verbinden van jouw initiatief aan partners, overheid en bedrijven 

 

De Leefbaarheidsalliantie start samen met het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) een coachingstraject voor impact makers!

 

In dit coachingstraject helpen we Gelderse bewonersinitiatieven hoe zij met hun initiatief meer impact kunnen maken met behulp van de SDGs.

 

Iets voor jou? In het voorjaar 2022 gaan we opnieuw van start met een gloednieuwe groep. Wil je alvast op de hoogte gehouden worden? Vul dan het onderstaande formulier in en weet als eerste wanneer de inschrijvingen starten.

 

Beeldmerk SDG impact pilot.jpg

Wat zijn Sustainable Development Goals (SDG's) eigenlijk? 

Ben jij een IMPACT-maker?

Wil jij meedoen aan het SDG coachingstraject? Check dan snel de selectiecriteria: 

 

 • je initiatief vindt plaats in Gelderland 

 • je initiatief zit in de uitvoerende fase (je organiseert bijvoorbeeld al activiteiten). 

 • je bent al wel een tijdje onderweg en hebt de nodige ervaring opgedaan 

 • je bent bereid om 6 dagdelen te investeren  

 • je hebt een duidelijke link met een of meerdere SDG’s 

 • je bent bereid om tijdens het traject intensief te leren met en van elkaar. 

Weet je niet helemaal zeker of het profiel bij je past? Mail dan even naar d.spierings@spectrumelan.nl
dan kijken we samen naar de opties.  

Houd mij op de hoogte

De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn 17 doelen waar we met de hele wereld aan moeten werken. Op nummer 1: géén armoede, of doel 7, betaalbare en duurzame energie. De SDG's zijn in 2016 door de Verenigde Naties vastgesteld. Het idee is dat bewoners, bedrijven en overheden overal op de wereld samenwerken aan het realiseren van deze doelen, zodat de aarde in 2030 een betere plek is. Voor meer info over de SDG's, ga je naar: https://www.sdgnederland.nl/sdgs/ 

Wat gaan we doen?

 • We stellen de sociale missie van jouw initiatief scherp en bepalen aan welke SDG's jouw initiatief bijdraagt en hoe je scherper kunt communiceren; 

 • Met deze sociale missie in het achterhoofd kijken we naar jouw activiteiten en bedrijfsvoering om de effectiviteit van jouw initiatief te optimaliseren;  

 • We meten de impact van jouw initiatief aan de hand van de MAEX; 

 • We gaan in gesprek met gemeenten en andere voor jouw initiatief relevante stakeholders overkansen en uitdagingen m.b.t. de SDG's; 

 • We helpen je met het organiseren van een event waarin je samen met de voor jou relevante stakeholders bepaalt hoe je samen méér kunt bereiken. Idealiter is de uitkomst van zo’n bijeenkomst een actieplan.