Samen impact maken

Gemeenten en sociale wijkondernemingen werken samen aan vitale buurten en bewoners

Eenzaamheid, (energie)armoede, werkloosheid, obesitas, exclusie. De samenleving wordt geconfronteerd met grote, complexe uitdagingen. Gelderse gemeenten en sociale wijkondernemingen, stropen steeds vaker samen de mouwen op om deze problemen aan te pakken.  

Bijeenkomst: Werk in de Wijk 

Programma 

 

14.30    Inloop

15.00    Start programma

 

  • Rondleiding bij ’t Broek Omhoog

  • Workshops door ’t Broek Omhoog uit Arnhem en Selwerd uit Groningen (meer info volgt)

 

17.00    Borrel

17.30    Einde programma

Hoe sociale wijkondernemingen inwoners helpen om stappen te zetten richting (betaald) werk

De meetup vindt plaats op dinsdag 15 februari: 15:00 tot 17.30 uur 

 

Veel wijkinitiatieven hebben een rol in het activeren van kwetsbare inwoners richting werk. In de praktijk is dit vaak knap lastig. Inwoners vallen regelmatig terug of haken af. Ook is het voor inwoners soms ingewikkeld om vanuit de gemeente (of UWV) toestemming te krijgen voor hun werk bij de wijkonderneming, waardoor er geen financiering tegenover staat.   

 

Hoe activeer je inwoners duurzaam naar betaald werk? Wat komt daar bij kijken? Welke partijen heb je daarvoor nodig? Wat is de rol van de gemeente hierin? Hoe ervaren wijkinitiatieven de samenwerking met de gemeente? 

In deze bijeenkomst delen wijkondernemingen en -initiatieven hun ervaringen hiermee. 

 

Vanwege de aangescherpte maatregelen is dit een hybride (je kunt de meeting on- en offline bijwonen) meeting. De fysieke meeting vindt plaats op het stadhuis van de gemeente Arnhem en ’t Broek Omhoog in Arnhem.

’t Broek Omhoog, sociale wijkonderneming uit Arnhem en wijkbedrijf Selwerd uit Groningen, delen hun ervaringen met jullie. 

 

Voor wie? 

Sociale wijkondernemingen, wijkinitiatieven, (strategische) beleidsambtenaren, gebieds-en wijkmanagers die met activering & participatie bezig zijn 

 

Je aanmelding is ontvangen. Je hoort snel meer van ons!

Over 'Samen Impact Maken'

samenimpact-website.png

Met ‘Samen Impact Maken' bouwen we aan een Gelders netwerk van sociale wijkondernemingen, bewonersbedrijven en gemeenten. Jaarlijks organiseren we een aantal inspirerende bijeenkomsten (online en offline) waarin we kennis met elkaar delen, inzoomen op landelijke en regionale good & bad practices. Waar nodig zetten we ons netwerk in. Hiermee proberen we de transitie naar vitale en gezonde buurten en bewoners te versnellen.

 

Samen Impact Maken is voortgekomen uit het onderzoeksproject Zin in de Wijk. Hierin onderzoeken zes Arnhemse sociale wijkondernemingen samen met de Wageningen University en de gemeente Arnhem hun impact op de wijk en wijkbewoners. Dit vierjarig onderzoek focust op de effecten van deelname aan activiteiten bij deze wijkondernemingen op de gezondheid van de inwoners en leefbaarheid van de wijk. Daarnaast wordt er gekeken wat de succes- of faalfactoren van deze initiatieven zijn. Samen Impact Maken wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Arnhem, de WUR en de Leefbaarheidsalliantie.

 

Ook Samen Impact maken? We ontmoeten je graag tijdens een van onze bijeenkomsten.