Thema: Ontmoeting

Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal krijgt meer ruimte voor ontmoeting

Initiatiefnemer

Jan Hassink

Arnhem

Naam initiatief Hoeve Klein Mariëndaal

Belangrijkste ondersteuning Subsidies & financiering

Bekijk ook: www.hoevekleinmariendaal.nl

Locatie Arnhem Op kaart bekijken

Zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal is een uitnodigende groene ontmoetingsplek voor deelnemers, passanten en buurtgenoten. Wij zijn klein begonnen in een pipowagen in Wolfheze. En nu werken hier wekelijks ruim 120 mensen met een zorgvraag in de theeschenkerij, de moestuin of bij de dieren. Ruim 50 vrijwilligers en 18 beroepskrachten zetten zich in voor de Hoeve.

 

Onze vraag
Omdat het door lagere vergoedingen en overheidseisen allemaal wat krapper werd, wilden we meer plek voor ontmoetingen en samenwerking met andere organisaties in onze boerderij. Daar is ruimte en geld voor nodig. We gingen op zoek naar subsidieadvies en hulp bij fondsenwerven en kwamen zo bij de Leefbaarheidsalliantie uit.

Zo zijn we geholpen
Voor Daniëlle Groeneveld bleek subsidie-advies gesneden koek. Zij hielp ons met een quickscan van passende fondsen. De Leefbaarheidsalliantie hielp ons ook met tips en adviezen voor de subsidieaanvraag bij provincie Gelderland. En met succes, we kregen een mooi bedrag toegekend. De alliantie hielp ons enthousiasme over te brengen. We voelden ons echt gesteund, zonder hen waren we denk ik eerder ontmoedigd geraakt.

Dit is het resultaat
In het najaar van 2024 start de verbouwing van de kapschuur en het voorhuis. Alles wordt rolstoelvriendelijk en duurzaam, met zonnepanelen, veel hout en gasloos. Straks kunnen we nog meer ontmoeten op de Hoeve!