Thema: Jongeren

Young Leaders in Ede

Initiatiefnemer

Bouchra Lahrech en Peter Plooij

Ede

Interreligieuze Young Leaders training in Ede

Naam initiatief Samen voor Ede en Stichting Sabiel

Belangrijkste ondersteuning Van idee naar werkelijkheid

Bekijk ook: Online magazine

Locatie Ede Op kaart bekijken

Respectvol omgaan met elkaar. Hoe divers ook in afkomst, religie en opleidingsniveau. De organisaties Samen voor Ede en Stichting Sabiel sloegen de handen ineen en brachten een interreligieuze groep jongeren bij elkaar die dit gewoon deden.

Mijn vraag
Adviseur Jaap van Drunen en Önder Gürses hielpen ons en begeleidden de interreligieuze Young Leaders groep, samen met adviseurs Amal Aljadidi en Carlo Steenbergen. De Young Leaders-training is gericht op activering en identiteitsontwikkeling: Wie ben ik? Wat wil en kan ik? En welke maatschappelijke rol wil ik vervullen? Tien weken lang gingen de jongeren aan de slag met identiteitsontwikkeling en groepsvorming. Daarna bedachten ze een maatschappelijke activiteit.

Zo ben ik geholpen
De groep bedacht het plan ‘Eenheid in diversiteit’, een interculturele markt waar verschillende culturen zich kunnen presenteren. Volgens deelnemer Chirine is het belangrijkste resultaat de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt tijdens de trainingen. “Ik heb geleerd hoe je een goed debat voert. Eerst dacht ik: wat heb ik hier nou aan? Maar je leert jezelf wel echt presenteren. Normaal gesproken ben ik best gesloten en praat ik niet zo makkelijk. Dit ik aan een interview voor jullie magazine meewerk, is echt buiten mijn comfortzone en het is best bijzonder dat ik dit doe.”

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Önder Gürses

Migranten & Nieuwkomers