Thema: Groen & duurzaam

Welke impact maakt buurtinitiatief Brienenshof Duurzaam?

Initiatiefnemer

Hans

Elst

Naam initiatief Brienenshof Duurzaam

Belangrijkste ondersteuning Ondersteuning

Bekijk ook: Brienenshof Duurzaam

Locatie Elst Op kaart bekijken

Buurtinitiatief Brienenshof Duurzaam bestaat uit een aantal betrokken bewoners van de wijk Brienenshof in Elst-Oost. Het initiatief maakt zich sterk om wijkbewoners te helpen hun huis en de buurt te verduurzamen.

 

Onze vraag
Hoe komen we erachter hoe succesvol ons initiatief is?

Zo zijn we geholpen
We hebben meegedaan aan het SDG Impactmakersprogramma, aangeboden door de Leefbaarheidsalliantie samen met het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve Bewoners (LSA). Dat is een interactief programma waar 10 initiatieven samen aan 5 doelen werken – onder andere rondom organiseren, impact meten, netwerken en communicatie. Onderling delen we met elkaar onze kennis en ervaring.

Dit is het resultaat
In het programma leerden we hoe we met Brienenshof Duurzaam bijdragen aan de VN-doelen. We leerden te pitchen wat we doen en hoe we ons initiatief op de kaart kunnen zetten. We merkten dat we niet alleen de natuur mooier maken, maar ook een heel sociale component hebben. Wat we leerden, konden we meteen toepassen in gesprekken met de gemeente.

 

Met hulp van de Maatschappelijk AEX (MAEX) hebben we onze impact ook gekwalificeerd. Het systeem rekent je maatschappelijke impact om naar een bedrag in euro’s.