Thema: Ontmoeting

Weijkpark Wijchen: van droom naar werkelijkheid

Initiatiefnemer

Wijkvereniging Wijchen Noord

Wijchen

Naam initiatief Weijkpark Wijchen

Belangrijkste ondersteuning Van idee naar werkelijkheid

Bekijk ook: Website

Locatie Wijchen Op kaart bekijken

Wijkvereniging Wijchen Noord had een droom: een park waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen veilig kunnen spelen en leren in de natuur en op de kinderboerderij. Genoeg mensen en ideeën om te helpen deze droom te verwezenlijken, maar waar te beginnen?

Onze vraag
Hoe kunnen wij onze droom waarmaken? Waar en waarmee kunnen we het beste starten?

Zo zijn we geholpen
Adviseur Werner Rutjes hielp onze plannen af te pellen en te vertalen naar specifieke thema’s. Hiermee konden de vrijwilligers in werkgroepen aan de slag. Ook zorgde Werner ervoor dat we niet verdronken in het moeras van businessplannen, financiële plaatjes en subsidieaanvragen. En dat we ons vooral richtten op die dingen die we wél konden realiseren.

“Werner heeft ervoor gezorgd dat we niet verdronken in het moeras van business plannen, financiële plaatjes en subsidieaanvragen.”

Dit is het resultaat
Ons amper gebruikte wijkpark is nu een levendig park met speeltuin, kabelbaan, een smultuin en bankjes voor ontmoeting. Het is er druk en er wordt leuk gespeeld. Het park is echt van de mensen uit de buurt, mensen komen er graag. De kinderboerderij is nog even op de lange baan geschoven. Maar ook die komt er, daar hebben we alle vertrouwen in.