Thema: Dorpshuizen & verenigingen

Van sportzaal tot huiskamer van Halle

Initiatiefnemer

Marc Bekker

Halle

Initiatiefnemers Stichting Sport en Ontmoeten voor behouden en verduurzamen van Sportzaal de Meisterkamp in Halle

Naam initiatief Stichting Sport en Ontmoeten

Belangrijkste ondersteuning Ondersteuning

Bekijk ook: www.sportenontmoeten.nl

Locatie Halle Op kaart bekijken

Van voetbal-, volleybal- en kaartclub tot biljartvereniging en (ouderen) gym. Sportzaal de Meisterkamp in Halle heeft het allemaal en vormt het centrum van de kern. Maar per 1 april 2024 zou de sportzaal gesloten worden. Daarmee verdwijnen ook alle evenementen en sporten, die de inwoners van de kern verbinden.

Mijn vraag
We willen het gebouw graag behouden en verduurzamen. Maar wat ook speelt: we hebben in Halle 25 verenigingen met ieder een eigen bestuur. Hoe kunnen we onze krachten bundelen en het bestuur vernieuwen?

Zo ben ik geholpen
Adviseurs Wiliam Willems en René Stern hielpen ons met het maken van een plan waarbij veel aandacht is voor duurzaamheid en circulariteit. De bestaande sportzaal krijgt zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp. Met hergebruikte spanten wordt de sportzaal verbouwd tot gemeenschapsruimte. Ernaast komt een nieuwe sporthal. Ook begeleiden René en Wiliam ons bij het vormgeven van het besturen 2.0, want dat is nog best even zoeken!

Dit is het resultaat
Tijdens het maken van de verbouwplannen bespraken we alle belangrijke stappen met Wiliam en René. We hebben veel gehad aan hun inbreng bij gesprekken met de gemeente en tips over financieringsmogelijkheden. Het is fijn dat ervaren buitenstaanders ons begeleiden.

Ook is het prettig dat ze ons in het bestuurlijk-organisatorische aspect adviseren. We hebben zo echt gewerkt aan een duurzame toekomst voor Halle. Samen toveren we de sportzaal om tot de huiskamer van Halle. Waar de 25 verenigingen zich thuis voelen en we alle evenementen, zoals koningsdag ieder jaar fantastisch kunnen vieren.

 

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

René Stern

Dorps- & Gemeenschapshuizen

Adviseur

Wiliam Willems

Dorps- & Gemeenschapshuizen