Thema: LHBTI

Van ongemak tot open gesprek

Initiatiefnemer

Jesse

Lent

Naam initiatief GSA Citadel College

Belangrijkste ondersteuning Ondersteuning

Bekijk ook: GSA Citadel College

Locatie Nijmegen Op kaart bekijken

Op school zou je de vrijheid moeten hebben om te kunnen zijn wie je bent. Ongeacht seksuele voorkeur en gender. Zonder je ervoor te schamen of te hoeven verantwoorden. De directrice van het Citadel College in Lent vroeg de GSA (Gender and Sexuality Alliance) om een workshop te geven op de studiedag voor docenten.

 

Onze vraag
We hadden het idee dat niet alle docenten het nodig vonden om aandacht te besteden aan seksuele en genderdiversiteit. Hoe pak je dan z’n workshop aan?

Zo zijn we geholpen
Adviseur Wouter Christiaens gaf ons advies over de opbouw, inhoud en de vorm van een workshop. We begonnen met een ‘over de lijn’-spel waarbij aan docenten kwetsbare vragen werden gesteld. Heb je wel eens geëxperimenteerd met drugs? En heb je wel eens gezoend met iemand van hetzelfde geslacht? De laatste vraag van het spel was: heb je tijdens dit spel gelogen?

Dit is het resultaat
Onbesproken onderwerpen waren ineens bespreekbaar en kwetsbaarheden kwamen naar boven in een open gesprek. Sommige docenten vonden het spel een beetje te extreem, terwijl anderen het juist goed vonden. Iedereen blikt terug op een positieve workshop!

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Wouter Christiaens

Ontmoeting & contact