Thema: Dorpshuizen & verenigingen

Nieuwe organisatiestructuur voor Dorpshuus Hoeflo in Harfsen

Initiatiefnemer

Herman Lensink, Ans Lensink en Wim Wichers

Harfsen

Naam initiatief Dorpshuus Hoeflo

Belangrijkste ondersteuning Ondersteuning

Bekijk ook: www.hoeflo.nl

Locatie Harfsen Op kaart bekijken

Goed voorbereid zijn op de toekomst, dat was de wens van Dorpshuus Hoeflo. Hier was een nieuwe manier van organiseren voor nodig. Het bestuur van het Dorpshuus werd hierbij geholpen door de Leefbaarheidsalliantie. Nu kunnen ze weer jaren vooruit.

 

Onze vraag
Hoewel ons Dorpshuus goed loopt, had ons bestuur het idee dat de organisatie efficiënter kon. De Leefbaarheidsalliantie dacht daarom mee over het verbeteren van de organisatie- en vrijwilligersstructuur.

Zo zijn we geholpen
Adviseur Guido Ariessen stelde ons kritische vragen over het toekomstbeeld. Dit gaf stof tot nadenken. Een van de inzichten was dat het bestuur moet besturen en niet alles moet uitvoeren. De structuren van organiseren en vrijwilligersinzet werd onder de loep genomen en hier blijft ons bestuur ook in de toekomst scherp op.

Dit is het resultaat
Het Dorpshuus is belangrijk voor de sociale verbondenheid in het dorp. Als Hoeflo weg zou vallen verdwijnt de ziel uit ons dorp. We kijken nu weer jaren vooruit dankzij de nieuwe vrijwilligers- en bestuursstructuur, dat is een prettig vooruitzicht voor alle inwoners in Harfsen.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Guido Ariessen

Dorps- & Gemeenschapshuizen