Thema: Dorpshuizen & verenigingen

Nieuwe locatie voor inloophuis Perron16

Logo Perron16

Initiatiefnemer

Stichting Perron16

Voorthuizen

Naam initiatief Perron16

Belangrijkste ondersteuning Subsidies & financiering

Bekijk ook: Nieuwe locatie voor inloophuis Perron16

Locatie Voorthuizen Op kaart bekijken

Sinds 2015 is Perron16 het inloophuis voor inwoners van Voorthuizen, vooral voor mensen zonder sociaal vangnet. Het is een plek waar gasten en vrijwilligers, jongeren en ouderen, oorspronkelijke inwoners en nieuwkomers, werkenden en niet-werkenden elkaar kunnen ontmoeten. Waar vrijwilligers (gratis) koffie schenken en tijd voor je maken. Zes jaar na de oprichting heeft het bestuur van Stichting Perron16 een eigen locatie aangekocht.

Onze vraag
Kunnen we gebruik maken van de regeling ‘Aanpassingen gemeenschapsvoorziening’ om een voormalige parochie om te vormen tot inloophuis? En kunnen we deze subsidie van provincie Gelderland inzetten voor het verbouwen, verduurzamen en rolstoeltoegankelijk maken van onze nieuwe locatie?

Zo zijn we geholpen
Adviseur Bouke Scheerder hielp ons stichtingsbestuur bij de voorbereidingen van onze subsidieaanvraag bij provincie Gelderland. Ook schreef hij mee aan de subsidieaanvraag voor een professionele keuken(inrichting) en inrichting van de ontmoetingsruimte. Bouke wist ons te vertellen dat we hiervoor een beroep konden doen op het VSB fonds of Verbind je buurt!, het samenwerkingsfonds van het Oranje Fonds en de provincie Gelderland.

Dit is het resultaat
1 april 2022 opende onze nieuwe locatie haar deuren. Op deze plek kunnen we meer mensen ontvangen en onze groeiende ambities waarmaken. De speelotheek trekt bij ons in, net als het repaircafé en een huiswerkbegeleidingsgroep. En in onze professionele keuken bereiden vrijwilligers samen met en voor de mensen van stichting Philadelphia een paar keer per week warme maaltijden. Wie wil kan tegen een kleine vergoeding aanschuiven en mee-eten.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Bouke Scheerder

Dorps- & Gemeenschapshuizen