Thema: Ontmoeting

LATT – een bijzonder woonidee

Initiatiefnemer

Liesbeth en Erik

Gelderland

Naam initiatief Stichting LATT

Belangrijkste ondersteuning Van idee naar werkelijkheid

Bekijk ook: www.stichtinglatt.nl

Locatie Op kaart bekijken

Een woonvorm waar je zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkte (ZEMVB) kind alle zorg kan krijgen die het nodig heeft. Een plek waar je ook als ouders rust en privacy kan hebben, terwijl je kind toch volledig deel uitmaakt van het gezin. Een droom van Liesbeth en Erik voor hun zoon en andere ouders met een ZEMVB-kind. 

 

Onze vraag
De bestaande woongroepen vinden we niet geschikt voor onze zoon. Wat we graag zouden willen bestaat nog niet: een woon-zorggroep met een gemeenschappelijke ruimte en appartementen, met daartussen woningen gevlochten voor de familie. Hoe pak je dit concept aan?

Zo zijn we geholpen
Adviseurs Yvonne, Sylvia en Henriëtte hielpen ons. Zo zette Yvonne haar netwerk en kennis van wonen en zorg in. Adviseerde Sylvia ons over een geschikte organisatievorm en hielp Henriëtte met hoe we ons verhaal op de website zo goed mogelijk konden verwoorden.

Dit is het resultaat
Het concept bestaat nog niet bestaat en past niet binnen de huidige regels en systemen. Dat maakt het zo ingewikkeld. En er is ook moed nodig van instanties om te durven innoveren. Of het gaat lukken is nog helemaal niet zeker. Het is een groot idee, dat heel veel inzet vraagt en een lange adem. Om er voor te blijven gaan, is er wel het vooruitzicht nodig dat het plan over een jaar of vijf gerealiseerd kan zijn.

 

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Yvonne Ebbers

(Wijk)verenigingen

Adviseur

Sylvia Sikkema

Dorps- & Gemeenschapshuizen