Thema: Cultuur

Jeugdorkest vraagt luid aandacht voor vrijheid

Initiatiefnemer

Rob Kaptein en Jaap van Elst

Zutphen

Naam initiatief Free Music Orchestra

Belangrijkste ondersteuning Subsidies & financiering

Bekijk ook: Website

Locatie Zutphen Op kaart bekijken

Het Free Music Orchestra is een projectorkest met jongeren uit de Stedendriehoek. Dirigent Rob Kaptein en vioolleraar Jaap van Elst richtten het orkest op in aanloop naar 75 jaar vrijheid. De jongeren gaven pop up concerten op 5 mei 2022, op verschillende locaties. Tijdens de repetities eten ze samen en wisselen ze, soms met gastsprekers, ideeën uit over wat vrijheid voor je betekent.  

Onze vraag
Rob Kaptein: We deelden onze enthousiaste plannen met allerlei mensen en toevallig werden we op de Leefbaarheidsalliantie gewezen. Fijn, want we zochten financiering voor ons plan en tips waar je allemaal aan moet denken als je zoiets organiseert. 

Zo zijn we geholpen
Lotte van Ooijen en Jorien van Lambalgen kwamen langs om onze ideeën te horen. Ze hielpen ons met het overzichtelijk maken van taken en de rolverdeling. Daarna adviseerden ze ons bij de subsidieaanvraag. Het logo van Free Music Orchestra hebben we te danken aan hun marketingcollega.  

“De adviseurs toonden veel plezier en betrokkenheid in ons project. Ze hielpen ons deskundig met de subsidieaanvraag en ons projectplan.”  

Dit is het resultaat
De begeleiding bracht structuur in onze plannen. De subsidie werd verleend en nu hebben we een groep van ruim twintig jongeren die hard aan het repeteren zijn. Ze kunnen niet wachten om met 5 mei een paar geweldige shows neer te zetten en aandacht voor vrijheid te vragen. 

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Jorien van Lambalgen

Jongeren