Thema: Groen & duurzaam

Het Warnsveldsewegkwartier wil groener worden

Initiatiefnemer

Samen Groen

Zutphen

Naam initiatief Samen Groen

Belangrijkste ondersteuning Ondersteuning

Bekijk ook:

Locatie Zutphen Op kaart bekijken

Het Warnveldsewegkwartier in Zutphen kleurt steeds groener! Met onze initiatiefgroep ‘Samen Groen’, willen we samen met buurtbewoners de wijk mooier én toekomstbestendiger maken. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren en de wijk leefbaarder te maken.

 

Onze vraag
Een van de activiteiten die we wilden organiseren is een Groendag, om het samen met de buurtbewoners onze buurt lekker groen te maken. We zochten hulp bij het organiseren hiervan en vroegen de Leefbaarheidsalliantie om mee te denken.

Zo zijn we geholpen
Adviseur Charlotte van de Leefbaarheidsalliantie hielp ons met de organisatie. Zij dacht mee hoe we de dag het beste konden organiseren en wat hier allemaal voor nodig was. Op de dag zelf hebben Charlotte en stagiair Sam ons met alles meegeholpen, van organisatie tot en met het planten van boomspiegels. Ze hebben samen met het Zutphense ingenieursbureau SmitsRinsma gekeken naar het ontwerp van het toekomstige tussenstraatje, waarbij alle bewoners ideeën konden aanleveren.

Dit is het resultaat
Het werd een geslaagde dag waarbij zeker 25 mensen hebben meegeholpen! Buurtbewoners adopteerden boomspiegels en begonnen direct met aanleggen en aanplanten. Ook zorgen zij in de toekomst voor het verdere onderhoud van de bomen. In het achterpad tussen de Wilgenstraat en de Peppelstraat hebben we schuttingtuintjes gemaakt: een strook tegels maakt hier plaats voor groen.

Ook was er een plantenruilmarkt en kwam een lokale organisatie de bewoners adviezen en tips geven over waterbesparing. Hoe vang je zoveel mogelijk regenwater op? Zo hebben we met z’n allen geleerd hoe we onze wijk groener konden maken.