Thema: Dorpshuizen & verenigingen

Het optuigen van dorpshuis de Pokkershutte

Initiatiefnemer

Henk Houwers

IJzevoorde

Naam initiatief Dorpshuis de Pokkershutte

Belangrijkste ondersteuning Van idee naar werkelijkheid

Bekijk ook: De Pokkershutte

Locatie Doetinchem Op kaart bekijken

Talloze verenigingen maken gebruik van ons dorpshuis. Maar er is slechts één toilet voor een zaal van honderdvijftig mensen en mensen die niet zo mobiel zijn kunnen niet zelfstandig naar binnen. Na een inspectie over brede toegankelijkheid van de Leefbaarheidsalliantie bleek dat er nog wel meer verbeterd kon worden aan Dorpshuis de Pokkershutte.

 

Onze vraag
Hoe stellen we een goed projectplan op voor de verbouwing? En waar vinden we financiers?

Zo zijn we geholpen
Adviseur Guido hielp ons met het opstellen van een goed verbouwingsplan en het zoeken van co-financiers. Zo wees hij ons op de regeling gemeenschapsvoorzieningen van de provincie Gelderland. Tijdens het opstellen van het projectplan bleek er van alles bij te komen; van toiletvoorzieningen tot aan zonnepanelen. En voor het verbouwen waren er natuurlijk ook vergunningen nodig.

Dit is het resultaat
Na het vinden van subsidies en financiering kon de verbouwing in januari 2023 eindelijk beginnen. Hierdoor zijn er nu veel betere exploitatiemogelijkheden. De ruimtes zijn geschikter om te huren en door de energiebesparende maatregelen blijven de huurprijzen gunstig. Ook de verenigingen hebben er baat bij. Want zo kunnen zij hun contributie laag houden. Én de Pokkershutte is er ook een stuk mooier op geworden.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Guido Ariessen

Dorps- & Gemeenschapshuizen