Thema: Jongeren

Hall of Fame daagt jongeren uit tot creativiteit

Initiatiefnemer

Xander van Zoele (Astrand)

Ede

Naam initiatief Hall of Fame

Belangrijkste ondersteuning Subsidies & financiering

Bekijk ook: Instagram

Locatie Ede Op kaart bekijken

Sinds 2016 is Astrant actief om meer street-art in Ede te realiseren. Astrant is een creatieve broedplaats voor en door jongeren.  Nieuw is de ‘Hall of Fame’, een 80 meter lange muur onder de A30 waar jongeren legaal graffiti kunnen spuiten. De Hall of Fame is een vorm van community building en positieve vrijetijdsbesteding die creativiteit bevordert bij jongeren en ontmoeting stimuleert.

Onze vraag
Om jonge talenten in hun creativiteit te stimuleren en hen te leren tekenen, willen we tien leerlingen een jaar lang workshops geven. Hiervoor wilden we subsidie aanvragen. De Leefbaarheidsalliantie heeft ons bij de aanvraag geholpen.

“Als betrokken partner kijkt de Leefbaarheidsalliantie goed mee naar je plan en geven ze hier een advies op om het sterker te maken.”

Zo zijn we geholpen
Door de objectiviteit en expertise van Lilian en Werner kwamen we tot een inhoudelijk sterk plan. Door hun advies hebben we een subsidieaanvraag ingediend zonder jargon en vage taal. Zij gaven ons bruikbare tips voor de aanvraag.

Dit is het resultaat
Het openen van de eerste legale creatieve vrijplaats van Ede, waar nieuwe en bekende makers aan de slag kunnen gaan met verf.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Lilian van Uhm

Jongeren