Thema: Ontmoeting

Financiële mogelijkheden om langer open te blijven

Initiatiefnemer

Odensehuis Doorwerth

Doorwerth

Naam initiatief Odensehuis Doorwerth

Belangrijkste ondersteuning Ondersteuning

Bekijk ook: website

Locatie Doorwerth Op kaart bekijken

Een Odensehuis is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te zijn, vrijwilligerswerk te doen, creatieve workshops te volgen en kennis uit te wisselen. Bij een Odensehuis kun je zijn wie je bent. Een Odensehuis vervult een spilfunctie in de wijk; ze heeft de deuren open voor alle mensen uit de buurt.

Onze vraag
We wilden graag het aantal dagdelen dat we open zijn uitbreiden. Dat betekent dat er meer experts nodig zijn die creatieve workshops kunnen aanbieden en er is meer vrijwilligersvergoeding nodig. Daarnaast is de buitenruimte aan een opknapbeurt toe. Daar willen we graag een beweeg- en ervaringstuin van te maken. Door het gesprek met Jennifer van de Leefbaarheidsalliantie kwamen er ook nog meer en andere vragen naar voren: hoe kunnen we het beste de planning van vrijwilligers inrichten? Op welke manier kunnen we de verbinding met de buurt het beste vormgeven?

Zo zijn we geholpen
Jennifer heeft ons geadviseerd bij de subsidieaanvraag bij het programma Leefbaarheid van de provincie Gelderland. Ze heeft meegelezen, advies gegeven en aanvullingen gedaan. 

Dit is het resultaat
De subsidie is toegekend en als er nieuwe vragen opkomen, dan weten we de Leefbaarheidsalliantie te vinden. Door de hulp van Jennifer kunnen we ons blijven inzetten voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Door de ongedwongen sfeer en laagdrempelige toegang van een Odensehuis, neemt het begrip voor mensen met dementie toe.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Jennifer van Leur

Ontmoeting & contact