Thema: Dorpshuizen & verenigingen

Een Bestuurs APK in Ons Dorpshuis Kesteren

Initiatiefnemer

Peter de Jong

Kesteren

Naam initiatief Ons Dorpshuis Kesteren

Belangrijkste ondersteuning Ondersteuning

Bekijk ook: Ons Dorpshuis Kesteren

Locatie Kesteren Op kaart bekijken

Je auto krijgt elk jaar een APK om te controleren of alles nog veilig is. Waarom zou je dat als bestuur niet doen voor je stichting of vereniging? Het runnen van een vereniging is namelijk best een taak, waar veel bij komt kijken. Je moet het nodige weten van financiën, verzekeringen en allerlei andere zaken.

 

Onze vraag
Onze vereniging bestaat al meer dan zestig jaar. Dingen veranderen, regelingen worden steeds gewijzigd en er zijn vernieuwingen. We vroegen de Leefbaarheidsalliantie Gelderland om een Bestuurs APK.

Zo zijn we geholpen
Adviseurs Odile en Iduna kwamen langs en checkten samen met ons bestuur een hele lijst onderwerpen. Zijn de statuten nog actueel? Hoe borgen we goed bestuur? Is de AVG goed geregeld en nog meer. Als gepensioneerde krijg je toch dingen minder mee. De jonge mensen van de Leefbaarheidsalliantie weten precies hoe het werkt. Én ze hebben voorbeelden hoe anderen het hebben aangepakt. Zo kan je elkaar verder helpen.

Dit is het resultaat
Er kwamen gelukkig geen grote dingen uit. Odile en Iduna gaven aan dat we het beter voor elkaar hadden dan menig ander. Zo is bijvoorbeeld de dubbele WOZ-aanslag opgehelderd. Nu zijn we bezig met verduurzaming van het pand. Daar hebben we binnenkort gesprekken over met de provincie Gelderland.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Odile Jansen

Samenwerken & vrijwilligers

Adviseur

Iduna Obbema

Communicatie & PR