Thema: Nieuwkomers

Ecologie en Vrouwenatelier EVA: een plek voor veel talenten

Initiatiefnemer

Zerya Özdemir

Arnhem

Naam initiatief Ecologie en Vrouwenatelier EVA

Belangrijkste ondersteuning Subsidies & financiering

Bekijk ook: Website

Locatie Arnhem Op kaart bekijken

Ecologie en Vrouwenatelier EVA is een ontmoetingsplaats én een werkplaats. Vrouwen van verschillende achtergronden komen bij elkaar. Om met elkaar te praten en creatief bezig te zijn. Ze herstellen kleding en maken nieuwe kleding met gebruikt materiaal. Ze stimuleren elkaar en anderen om talenten in te zetten en te ontwikkelen. De producten worden in een webshop verkocht. Door EVA versterken vrouwen hun economische en maatschappelijke positie.  

Onze vraag
Zerya Özdemir, één van de initiatiefnemers: Om het initiatief goed op te starten hadden we verschillende dingen nodig: een plek om elkaar te ontmoeten, gereedschap en naaimachines. Om dat te betalen zochten we een subsidie. Maar welke is geschikt? Hoe vraag je het aan en hoe beschrijf je wat je van plan bent?  

Zo zijn we geholpen
Önder Gürses, adviseur van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland wees ons op de subsidie van Oranjefonds/provincie Gelderland. Hij regelde gesprekken met de subsidieverlener en adviseerde ons over de inhoud van de subsidieaanvraag. We kunnen nog steeds bij hem terecht als we tips nodig hebben over professionalisering, over hoe we ons initiatief onafhankelijk van subsidies kunnen maken en bij het uitbreiden van ons netwerk. 

Door de begeleiding van de Leefbaarheidsalliantie maakten we meer kans om subsidie te krijgen. Zij weten waar je project aan moet voldoen en hoe je de aanvraag het beste aanpakt.” 

Dit is het resultaat
We kregen de subsidie en openden ons atelier. Vrouwen die hiervoor veel thuis zaten, hebben nu veel meer contact met andere vrouwen en wij bieden de middelen waarmee ze hun talenten ontwikkelen. Vluchtelingen vinden dit ook een fijne plek om mensen te ontmoeten en hun Nederlands te oefenen. 

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Önder Gürses

Migranten & Nieuwkomers