Thema: Groen & duurzaam

De Blauwe Tomaat: gezond voedsel beschikbaar voor iedereen

Initiatiefnemer

Loes van der Meulen

Arnhem

Naam initiatief De Blauwe Tomaat

Belangrijkste ondersteuning Van idee naar werkelijkheid

Bekijk ook: Website

Locatie Arnhem Op kaart bekijken

De Blauwe Tomaat in Arnhem verkoopt groente en fruit tegen een lage prijs. Met de SRV-wagen trekken ze door de Arnhemse wijken om gezond voedsel toegankelijk te maken voor iedereen. De Blauwe Tomaat is een rijdende groentewinkel en ook een ontmoetingsplaats met een sterke sociale functie.

Mijn vraag
In 2018 had ik het eerste contact over mijn plan en welke subsidies mogelijk zijn. Later hadden we vragen rond promotie en communicatie. De meest recente vraag is hoe verder in coronatijd. Door de coronamaatregelen moeten mensen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. In de huidige SRV-wagen van de Blauwe Tomaat is dat niet mogelijk. Kun je meedenken?

Zo ben ik geholpen
Adviseur Sylvia Sikkema van de Leefbaarheidsalliantie hielp me in februari 2018 met de uitwerking van het plan. Zowel inhoudelijk, financieel als organisatorisch. Collega’s hebben filmpjes gemaakt waarbij De Blauwe Tomaat centraal staat en we stonden op het Zomercongres van de Leefbaarheidsalliantie. Sylvia gaf advies over een aangepaste invulling in coronatijd en attendeerde De Blauwe Tomaat op de covidsubsidie bij de provincie Gelderland.

Dit is het resultaat
Mijn plan uitwerken, zorgde voor een goede start. De Blauwe Tomaat heeft inmiddels een goede naamsbekendheid in Arnhem. De coronasubsidie is toegekend. Er zijn stellingen aangeschaft om het fruit buiten te stallen. De SRV-wagen is nu coronaproof. 

Adviseur Cor dronk een kopje koffie met initatiefneemster Loes van der Meulen.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Sylvia Sikkema

Dorps- & Gemeenschapshuizen