Thema: Ontmoeting

De Bijwei, ontmoetingstuin voor (laag)geletterden

Initiatiefnemer

Stichting Lezen Werkt

Voorthuizen

Naam initiatief De Bijwei

Belangrijkste ondersteuning PR & Communicatie

Bekijk ook: Facebook

Locatie Lichtenvoorde Op kaart bekijken

De Bijwei van Ellen Bakker in Lichtenvoorde is niet zomaar een tuin. Het is een gemeenschapstuin waar mensen omzien naar elkaar. Hier organiseert Ellen activiteiten voor mensen die lezen, schrijven of praten moeilijk vinden. Zowel voor Nederlanders als voor nieuwkomers. Iedereen mag erbij zijn en meedoen. In de tuin staan ontmoeting, ontprikkeling en taal centraal.

Mijn vraag
Met mijn stichting Lezen Werkt zet ik me al sinds 2009 in voor laaggeletterden in Lichtenvoorde en omgeving. Zonder taal immers geen goede baan of een goed diploma. Ik wil meer aandacht voor laaggeletterdheid in gemeente Oost Gelre en activiteiten voor laaggeletterden structureel versterken.

“De adviseur van de Leefbaarheidsalliantie heeft geholpen om de doelstellingen en plannen van de stichting Lezen Werkt goed op papier te zetten.”

Zo ben ik geholpen
Jorien van Lambalgen, adviseur van de Leefbaarheidsalliantie heeft geholpen om de doelstellingen en plannen van de stichting Lezen Werkt goed op papier te zetten. Ook hielp Jorien met de folder, die in eenvoudige taal uitlegt wat de Bijwei is.

Dit is het resultaat
Met de folder heb ik de Bijwei bij meer mensen bekend kunnen maken. Dat heeft zeker bijgedragen aan het succes van de tuin waar iedereen mee mag doen.

Adviseur Cor bezocht de Bijwei en sprak met initatiefneemster Ellen Bakker.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Jorien van Lambalgen

Jongeren