Thema: Nieuwkomers

Bruggen bouwen voor een gezonde leefstijl in De Liemers

Initiatiefnemer

Jacqueline

Zevenaar

Naam initiatief Stichting De Liemers Breedtesport

Belangrijkste ondersteuning Van idee naar werkelijkheid

Bekijk ook: De liemers breedtesport

Locatie Zevenaar Op kaart bekijken

Samen bewegen voor een gezonde leefstijl, daar zet Stichting De Liemers Breedtesport zich voor in. De stichting organiseert sportieve activiteiten voor allerlei doelgroepen, zoals mensen met een fysieke beperking en ouderen.

 

Onze vraag
Hoe komen we in contact met de islamitische gemeenschap in de Liemers, zodat we ook bij deze doelgroep een actieve leefstijl kunnen stimuleren?

Zo zijn we geholpen
Adviseur Önder Gürses deelde zijn kennis en netwerk om ons te helpen met het leggen van contact. Hij is een echte bruggenbouwer, die partijen bij elkaar brengt. Zo kwamen wij in contact met Ergün Usma van het bestuur van de Mevlana Moskee.

Dit is het resultaat
Met het contact is de basis gelegd voor samenwerking tussen Mevlana en De Liemers Breedtesport. We hebben in eerste instantie de focus gelegd op de wandelsport. Via het ‘Gelderland Loves to Move’-programma kregen we subsidie en zijn we een opleidingsprogramma tot wandeltrainer gestart. Ergün is geslaagd als wandelcoach. We gaan ook aan de slag met een aantal themabijeenkomsten over voeding en leefstijl en hopen via sportieve activiteiten de islamitische gemeenschap en clubleden op het sportcomplex met elkaar in contact te brengen.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Önder Gürses

Migranten & Nieuwkomers