Thema: Bewegen

Bewegen met een kop koffie in de hand

Initiatiefnemer

Sportclub Brummen

Brummen

Naam initiatief Brummen Beweegt

Belangrijkste ondersteuning Van idee naar werkelijkheid

Bekijk ook: Website

Locatie Brummen Op kaart bekijken

Wanneer je ouder wordt, kan het zo zijn dat je minder contacten hebt dan vroeger. Bijvoorbeeld omdat je met pensioen gaat. Ook is het juist nu belangrijk voor je gezondheid om te bewegen. Brummen Beweegt combineert deze twee dingen door iedere werkdag een beweegactiviteit aan te bieden. Daarna is er tijd voor koffie en een praatje.

Onze vraag
Het vraagt veel organisatie om elke dag een beweegactiviteit aan te kunnen bieden, genoeg deelnemers te werven en ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Hoe doe je dat op een goede manier die ook inclusief, verbindend en toekomstbestendig is?

“De Leefbaarheidsalliantie heeft ons een vliegende start gegeven door te helpen met de publiciteit en door ons in contact te brengen met soort gelijke projecten.”

Zo zijn we geholpen
De Leefbaarheidsalliantie heeft dit project ondersteund door verbinding te leggen met de Vitality Club in Ulft. Daar is veel kennis en ervaring waar Brummen Beweegt van kon leren. Daarnaast dachten ze mee over het aanbod en de financiën. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor een laag maandbedrag en gratis koffie, om ervoor te zorgen dat ook mensen die minder te besteden hebben, mee kunnen doen. Verder hebben we contact gelegd met huisartsen, fysiotherapeuten en lokale sportverenigingen om onze activiteit bekend te maken. Met behulp van een flyer hebben we het project onder de aandacht gebracht van de lokale bevolking.

Dit is het resultaat
Brummen Beweegt is een drukbezocht project met zo’n 40 leden. Zij kunnen elke doordeweekse dag terecht voor een activiteit. Daarna is er altijd koffie. Er zijn betrokken groepen ontstaan, mensen die op elkaar letten en elkaar missen als iemand er niet is. We zien ook dat hun conditie en soepelheid verbetert en dat fysiotherapeuten inmiddels cliënten naar ons doorverwijzen.

Adviseur Cor spreekt in deze aflevering van Koffie met Cor met Marinus van Tent Beking over Brummen beweegt.

Dit initatief is begeleid door:

Adviseur

Maaike Jeronimus

Armoede