NIEUWS: Samenwerkingsfonds Verbind je buurt!

Bijgewerkt op: 11 feb. 2021

Er is een nieuw fonds voor Gelderland: Verbind je buurt! Het is een samenwerking van de provincie Gelderland met het Oranje Fonds. Daarmee is twee miljoen gereserveerd voor sociale verbindingen in Gelderse dorpen, buurten en wijken.


Geld voor Gelderse initiatieven

Tot en met 2022 kan je als Gelders initiatief geld aanvragen bij het Oranje Fonds. Voorwaarde is dat jouw initiatief verbinding stimuleert en dat het niet om een eenmalige activiteit gaat. Voorbeelden zijn nieuwe ontmoetingsactiviteiten, maatjesinitiatieven, groene moestuinen of vrijwilligers die zich gaan inzetten voor ouderen.


Blij met de samenwerking

Gedeputeerde Peter van ’t Hoog is blij met de samenwerking: “We trekken graag samen op met het Oranje Fonds om sociale initiatieven te kunnen blijven ondersteunen, zeker in deze tijd waarin sociaal contact juist zo belangrijk is. Ik hoop van harte dat 2021 voor Gelderlanders in sociaal opzicht veel gaat betekenen.”


Ook voor het Oranje Fonds is de samenwerking belangrijk. Directeur Sandra Jetten: “Om te zorgen voor impact, werken we heel graag samen met partners. Met steun van de provincie kunnen we zorgen voor substantieel meer verbondenheid in Gelderland. We kijken dan ook uit naar goede initiatieven voor sociale projecten.”


Vraag geld aan voor jouw initiatief

Ben jij of ken jij een kleinschalig burgerinitiatief of sociaal project dat zorgt dat mensen kunnen meedoen in de samenleving? En heb je financiële steun nodig om je initiatief uit te voeren? Dien een aanvraag in via de website van het Oranjefonds.

Leefbaarheidsalliantie

Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Wil je graag advies over jouw plannen? Dan staat de Leefbaarheidsalliantie Gelderland zoals altijd voor jou klaar.


Vraag hier het samenwerkingsfonds aan

392 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven