Hoe bouw je samen een feestje in tijden van Corona ?

Voorlopig zijn we nog niet terug bij normaal. Samen een feestje vieren zit er niet in. Koningsdag en Bevrijdingsdag zien er heel anders uit dan we gewend zijn. Net zoals de KNVB Bekerfinale waarin Vitesse speelt. Als fan wil je natuurlijk een feestje bouwen. Maar hoe doe je dat op afstand?


Het belangrijkste van een feestje, is natuurlijk de gezelligheid. Nu we afstand moeten houden en minder mensen thuis mogen ontvangen, is samen een feestje vieren moeilijker. Maar ook op afstand kun je samen aan de slag. Het organiseren van een coronaproof feestje begint bij het betrekken van je vrienden, buren of collega’s.


Kijk naar wat wél kan

We zijn snel geneigd om te denken “dit kan niet”. Maar wat gebeurt er als je dat omdraait en gaat denken in wat wel kan? De lente is begonnen, het mooie weer staat voor de deur. Buiten kunnen we makkelijker afstand houden. Laten we contact maken met de mensen aan de andere kant van de schutting, onze (over)buren en huisgenoten. Bundel de kwaliteiten en kennis van iedereen in de buurt.


Wees creatief

Een leuke manier om samen creatief te zijn is de online brainstorm. Bespreek in Skype, Teams of Zoom allerlei ideeën. Je kunt op een online whiteboard, zoals Mural of Jamboard, alles opschrijven, bundelen en vervolgens stemmen op wat jullie het leukst vinden! Als je krachten en creativiteit bundelt en kijkt naar wat wel kan, komen de ideeën vanzelf. Bijvoorbeeld een drive-in bioscoop om met z’n allen de wedstrijd te kijken op het parkeerterrein, een vrienden-van-Arnhem-live uit jouw eigen achtertuin of een afstand-proost vanuit de voordeur. Of misschien wel een tuinconcert met alle jongeren in de buurt of het versieren van de straat door alle kinderen voor extra vrolijkheid. Met elkaar kies je het idee dat het beste bij jullie past.


Benut de krachten in de buurt


Nu jullie een leuk idee hebben én deze samen willen uitvoeren, is het een kwestie van organiseren. Wie verzorgt de muziek? Kopen jullie het eten en drinken gezamenlijk in of ieder voor zich? Heeft er iemand een beamer? Maak gebruik van alle mogelijkheden en middelen die er al aanwezig zijn en maak er een onvergetelijk feest van!


Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit of kun je wel wat hulp gebruiken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen graag om jouw initiatief tot een groot succes te maken.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven