Auto van de Straat gaat door

Begin 2020 startten we samen met Natuur & Milieu met Auto van de Straat. Bewoners van deelnemende straten delen 6 maanden een elektrische auto. Door de ontwikkelingen rondom en gevolgen van het coronavirus lag het initiatief een tijd stil. Maar nu kunnen we door! Uiteraard met extra hygiënemaatregelen. Ook bieden we iets extra’s: nazorg voor straten die geen deelauto krijgen.


Auto van de Straat

Met Auto van de Straat willen we het delen van een (elektrische) auto bevorderen. We vinden het belangrijk dat iedereen kennis kan maken met autodelen en elektrische auto's. Elektrische deelauto’s zijn schoner en verminderen het grondstofgebruik. Ook verbetert de eigen leefomgeving door een auto te delen. Bijvoorbeeld doordat er minder auto's op straat zijn. Met elke auto die verdwijnt komt er ruimte vrij voor kinderen om te spelen, om elkaar te ontmoeten, of om een moestuin te beginnen.


Aanmelden

Wilt u met uw buren een elektrische auto delen? Straten, buurten of wijken in Gelderland kunnen zich aanmelden voor deze actie. Dat kan wanneer de groep uit minimaal 10 deelnemers uit verschillende huishoudens bestaat. Aanmelden kan tot 1 december 2020 via het aanmeldformulierDeze link opent een andere website.


Meer lezen?

https://www.gelderland.nl/Nieuwsoverzicht/Auto-van-de-Straat-gaat-door

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven