Over de Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Onze ervaren adviseurs hebben veel kennis en een breed netwerk om jou te helpen. Zo wordt jouw idee een sterke projectaanvraag voor fondsen. We denken met je mee als je verder wil groeien. Of helpen je om vrijwilligers te betrekken bij je plannen.

Ook ondersteunen we je met kennis via onze kenniskaarten, blogs, workshops en video’s. Liever anderen ontmoeten en leren van elkaar?  Dat kan in onze inspirerende evenementen: het jaarlijkse Zomercongres, de Workshopweek en natuurlijk onze trainingen en webinars over specifieke thema’s. Én kan je in ons online magazine heel concreet lezen waar we aan hebben gewerkt.

Wie ben jij?

Jij bent een buurtbewoner met een idee om je buurt socialer, groener of veiliger te maken. Of misschien zit je in het bestuur van een dorpshuis, waar het weer moet gaan bruisen. Of je denkt aan de toekomst en wil een dorpsvisie maken. Kortom: je bent iemand met een droom, een concreet plan of een vraagstuk waar je hulp bij kunt gebruiken. Dan kun je kosteloos bij ons terecht voor advies, contact met mensen met vergelijkbare plannen en hulp bij het aanvragen van subsidie.

‘Dat we niet verdronken in het moeras van businessplannen, financiële plaatjes en subsidieaanvragen, hebben we te danken aan de adviseur van de Leefbaarheidsalliantie .’

Samen met provincie Gelderland

De provincie Gelderland wil inwoners stimuleren om de leefbaarheid en verbondenheid te verbeteren tussen mensen in hun buurt of dorp. Daarom is er de subsidieregeling Verbind je buurt! samen met Oranjefonds. Voor praktische hulp kunnen inwoners terecht bij de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Dit zijn vier Gelderse organisaties met hart voor de samenleving.

Vier organisaties, één alliantie

Zorgbelang Inclusief streeft naar een leefbare en zorgzame samenleving waarin iedereen mee kan doen. Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) komt op voor de belangen van dorpen, wijken en buurtschappen. De leden zijn dorpshuizen, kulturhusen en dorpsbelangenorganisaties. Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) is de overkoepelende vereniging door en voor jongeren van het Gelderse platteland. Ze ondersteunt de lokale jongerenverenigingen. Spectrum is een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Bij het zoeken naar oplossingen zetten we de inwoners voorop.