17 februari, 9.30 tot 12.00

SDG logo.png

MEET-UP SDG Impact Makers

Maak jij het verschil voor jouw buurt, wijk of stad? Maar is het soms lastig om aan instanties precies uit te leggen wat je doet en wat jouw impact concreet is? Misschien is de samenwerking met de gemeente hierdoor moeizaam, of krijg je (te) weinig erkenning en financiering. De Sustainable Development Goals (SDG’s) kunnen je helpen om een brug te slaan tussen jouw doelen en die van de gemeente. Maar hoe sla je die brug en wat levert het op?

In gesprek met gemeentes die SDG’s in de praktijk toepassen!

Op 17 februari gaan de SDG Impact Makers in gesprek met Gelderse gemeenten over de kansen en (on)mogelijkheden die de SDG’s bieden voor de onderlinge samenwerking. De SDG’s bieden kansen voor gemeenten om de samenwerking met maatschappelijke initiatieven en inwoners te versterken en zo lokaal samen meer impact te creëren én zichtbaar te maken. Wat is hiervoor nodig? Wat vraagt dit van jou als initiatiefnemer en van de gemeente? Wat levert het op? Hierover gaan we in gesprek. Te gast zijn gemeente Rheden, gemeente Aalten en 8RHK (regio Achterhoek). Zij delen hun aanpak en ervaringen met de SDG’s. Kom ook en praat mee!

Voor wie?

Gemeenteprofessionals, impactondernemers en bewonersinitiatieven die werk willen (gaan) maken van Sustainable Development Goals in hun gemeente!

Programma

9.15 Inloop

9.30 Welkom en kennismaking

9.45 SDG-ervaringsdeskundigen aan het woord

 

Rheden 4 Global Goals - Henk Doeleman gemeente Rheden

Gemeente Rheden, de meest inspirerende Global Goals gemeente van Nederland;

 

Gemeente Aalten - Gertjan Sikking

De meerwaarde van de SDG’s bij bewonersparticipatie;

 

8RHK Joram van Donk

De Achterhoek is de eerste SDG-regio van Nederland. Samen met provincie Gelderland zet de Achterhoek stappen om de SDG’s in te zetten voor toekomstige beleids-keuzes en monitoring op brede welvaart.

10.30 Pauze

10.45 Gemeenten en SDG Impact Makers in gesprek!

De SDG Impact Makers gaan met u in gesprek over de kansen en (on)mogelijkheden die de SDG’s bieden voor de samenwerking tussen bewonersbedrijven/ maatschappelijke organisaties en gemeenten.

11.45 SDG Impact Makers in 2022

12.00 Einde programma

Locatie

De bijeenkomst vindt online plaats. Wij sturen u tijdig de een vergaderlink toe.

Aanmelden

Bedankt voor uw inschrijving

Helaas is de inschrijving gesloten.

Over de SDG Impact Makers

De SDG Impact Makers zijn acht bewonersbedrijven en maatschappelijke initiatieven uit Gelderland die recent deel hebben genomen aan het SDG coaching programma. Tijdens dit programma leerden de deelnemers hoe zij door zich te verbinden aan de SDG’s duidelijker kunnen communiceren over hun initiatief, hun impact kunnen meten, en de juiste partners om zich heen weten te verzamelen waardoor de toegang naar financiering en samenwerking makkelijker wordt. Het programma wordt aangeboden door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland in samenwerking met LSA bewoners.

LSApng.png
logo-leefbaarheidsalliantie.png
Figuur 1.png