Media

Op deze pagina vind je informatie voor media en gemeenten die inwoners van Gelderland willen informeren over onze ondersteuning. De teksten, logo’s en foto’s zijn vrij te gebruiken met verwijzing naar de Leefbaarheidsalliantie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via vraag@leefbaarheidsalliantie.nl.

Over Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Heb jij een goed idee voor je buurt of dorp? De Leefbaarheidsalliantie Gelderland helpt inwonersinitiatieven gratis verder. 

Jij bent een buurtbewoner met een idee om je buurt socialer, groener of veiliger te maken. Misschien zit je in het bestuur van een dorpshuis, waar het weer moet gaan bruisen. Of je denkt aan de toekomst en wil een dorpsvisie maken. Kortom: je bent iemand met een droom, een concreet plan of een vraagstuk waar je hulp bij kunt gebruiken. Dan kun je kosteloos bij de Leefbaarheidsalliantie terecht voor advies, contact met mensen met vergelijkbare plannen en hulp bij het aanvragen van subsidie. 

De Leefbaarheidsalliantie?
Bij de Leefbaarheidsalliantie werken adviseurs met veel kennis en een breed netwerk om jou te helpen. Zo wordt jouw idee een sterke projectaanvraag voor fondsen. Zij denken met je mee in marketing en als je verder wilt groeien. Of ze helpen je om vrijwilligers te betrekken bij je plannen. En dat is voor jou gratis, want de Leefbaarheidsalliantie is een initiatief van de provincie Gelderland; de provincie financiert deze ondersteuning voor inwoners 

 

Veel initiatieven komen binnen bij de Leefbaarheidsalliantie met een vraag over financiën. De alliantie wijst dan de weg of helpt met een scherper projectplan. Heel vaak blijkt er (ook) iets anders nodig. Meedenken over groei, het krijgen van draagvlak, meten van impact of vinden van samenwerkingspartners bijvoorbeeld. Ook daar kan de Leefbaarheidsalliantie je bij helpen. Zoals ze de afgelopen jaren al deden bij zo’n 3.500 andere projecten in Gelderland. 

Meer lezen over wat de Leefbaarheidsalliantie voor jou kan betekenen? Ga naar www.leefbaarheidsalliantie.nl of struin eens door hun online magazine. 

Testimonials

“Werner zorgde ervoor dat we niet verdronken in het moeras van business plannen, financiële plaatjes en subsidieaanvragen.”  

“De Leefbaarheidsalliantie gaf ons een vliegende start door te helpen met de publiciteit en ons in contact te brengen met soort gelijke projecten.” 

“De adviseur van de Leefbaarheidsalliantie hielp de doelstellingen en plannen van stichting Lezen Werkt goed op papier te zetten.”

“Door de begeleiding maakten we meer kans om subsidie te krijgen. De adviseurs weten waar je project aan moet voldoen en hoe je de aanvraag het beste aanpakt.” 

“Met de Deep Democracy-principes die we van Hanneke leerden, konden we een beginnend conflict in de kiem smoren. Het is een cadeautje te leren deze principes toe te passen.”

Beeldmateriaal