Zomercongres Klein verzet, groot geluk

Het Zomercongres Klein verzet, groot geluk is dé plek waar mensen, ideeën en kennis bij elkaar komen. Kleine initiatieven van inwoners, die bij elkaar opgeteld enorm veel betekenen voor de leefbaarheid van onze omgeving. Die energie bij elkaar brengen is de kern van het Zomercongres. Dat wordt elk jaar georganiseerd door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

‘Het congres voor inwoners en professionals die de leefbaarheid in hun dorp of wijk willen verbeteren.’

 

Klein verzet, groot geluk 2023

Op donderdag 29 juni vond de zesde editie van het Zomercongres plaats in de Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Spreker Babah Tarawally inspireerde en maakte indruk met Ubuntu, de Afrikaanse filosofie over medemenselijkheid. Hij gaf ons mee:
Als je hoog op de ladder hebt kunnen klimmen, dan draai je je om en help je anderen ook omhoog; dat is verbinding! 

Op de Waarmaakmarkt en tijdens de workshops haalden bezoekers inspiratie, kennis en vaardigheden op. En ze werden eraan herinnerd: met kleine stappen kan je veel verschil maken. Een deelnemer aan de activiteit Creatief Denken:
“Inspiratie! Nieuwe ideeën. Ik ga t meteen toepassen. Het levert energie op. Als je eenmaal los bent ga je ook echt los!”

Op de Waarmaakmarkt zijn de verbindingen meteen aangegaan, zo stelt een bezoeker:
Het was mooi om diverse initiatieven te zien. Ik heb nieuwe verbindingen gemaakt met initiatieven en daar ga ik mee doorverbinden.”

 

Bekijk hieronder de aftermovie van 2022 voor een sfeerimpressie.