wat-is-een-inwonersinitiraitef@4x.png

Wat is een bewonersinitiatief?

Een bewonersinitiatief is een samenwerking tussen bewoners die als doel hebben om hun omgeving te verbeteren en voor meer verbinding willen zorgen. Bijvoorbeeld een project waardoor de buurt schoner wordt. Of een plan hebben voor een nieuw ontmoetingspunt waar jong en oud zich welkom voelt. Of met de buurt een gezamenlijke elektrische deelauto willen aanschaffen.

 

Er zijn talloze vormen van een bewonersinitiatief te bedenken. Op deze website kan je meer lezen over de initiatieven die de Leefbaarheidsalliantie heeft ondersteund en op welke manier. Staat jouw plan of idee er (nog) niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen, we denken graag mee over de mogelijkheden! 

routekaart-preview.jpg

ROUTEKAART

Wist je dat er heel veel methodes zijn om een plan stapsgewijs aan te pakken? Leuke, creatieve manieren om van een vaag idee naar een klinkend resultaat te komen. Zo’n methode is praktisch en geeft houvast. Je wil geen oeverloze discussies en lange vergaderingen. Je wil een plan waar mensen het mee eens zijn en waar behoefte aan is. 

 

Bij de Leefbaarheidsalliantie Gelderland kennen we heel veel methodes en we kunnen ze als dat nodig is begeleiden. In welke fase je ook bent, je kunt altijd instappen. We helpen je graag verder.  

Aanbod training & workshops

Ben je een actieve burger of vrijwilliger en wil je jouw initiatief of organisatie verder ontwikkelen? Kun je extra inspiratie, kennis en/of vaardigheden gebruiken? Dan kun je gebruik maken van onderstaand aanbod aan trainingen en workshops van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

DD Hanneke 1.jpg

DOWNLOADS