De Gelderland Tour

De Gelderlandtour komt bij je langs! Vrijwilligerswerk, verenigingen en buurtinitiatieven: door Covid-19 lagen vele activiteiten het afgelopen jaar noodgedwongen stil. Niets kon ‘gewoon’ doorgaan. Maar nu de deuren open mogen, kunnen we elkaar weer ontmoeten. En dat doen we met de Gelderlandtour. We komen met onze bus naar jouw wijk of dorp om te praten over de toekomst. Over de toekomst van dorpshuizen en verenigingen, van buurtcentra en vrijwilligersorganisaties.

Waarom de Gelderland Tour?
Is het lastig om de draad weer op te pakken? Op welke manier lukt het jullie om elkaar weer te ontmoeten? Wij zijn benieuwd hoe het gaat met iedereen die actief is voor een leefbaar Gelderland. Ook de provincie, onze opdrachtgever, is erg geïnteresseerd in de vraag hoe vrijwilligers, verenigingen, dorpshuizen en bewonersinitiatieven naar de toekomst kijken.

Drie vragen
En daarom gaan we op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:
1. Wat hebben organisaties en inwonersinitiatieven van de coronacrisis geleerd?
2. Wat hebben zij nodig om ontmoeting weer mogelijk te maken?
3. Wat kunnen zij zelf doen en wat kan de Leefbaarheidsalliantie, de provincie of de gemeente voor deze organisaties en inwonersinitiatieven betekenen?

Meld je aan
Wil jij hierover in gesprek en ben je benieuwd hoe anderen hier tegenaan kijken? Hoor je ‘thuis’ bij een dorps- of buurthuis, een bewonersinitiatief, vrijwilligersorganisatie, of werk je bij een gemeente of welzijnsorganisatie? Neem dan contact op met de Leefbaarheidsalliantie: stuur een mailtje naar vraag@leefbaarheidsalliantie.nl of bel 026 352 34 20.

Aanvraag informatie workshops & trainingen