image014
image014

press to zoom
IMG_9169
IMG_9169

press to zoom
Consensusmethode  nijkerk_ 068
Consensusmethode nijkerk_ 068

press to zoom
image014
image014

press to zoom
1/3

De Leefbaarheidsalliantie is er voor alle Gelderlanders die iets willen betekenen voor hun wijk, buurt of dorp.

Heb jij een plan om de leefbaarheid in jouw buurt, wijk of dorp te verbeteren? Bijvoorbeeld samen koken voor ouderen, samen spelen en bewegen, samen vluchtelingen met een verblijfsvergunning helpen bij hun integratie? En wil je daar samen met anderen aan werken? Dan staat de Leefbaarheidsalliantie Gelderland voor jou klaar! 

 

Je kan kosteloos bij ons terecht voor advies over je plan en het uitwerken ervan, contact met mensen die vergelijkbare plannen hebben en hulp bij het aanvragen van subsidie.

ONZE VISIE

Het doel van de Leefbaarheidsalliantie is om voor meer verbinding te zorgen in wijken en dorpen, waardoor een wijk of dorp een fijnere plek wordt om te wonen: ze worden leefbaarder. Bijvoorbeeld omdat het schoner en veiliger wordt, of omdat mensen elkaar beter hebben leren kennen. De Leefbaarheidsalliantie helpt bij het ontwikkelen en opzetten van activiteiten die aan leefbaarheid bijdragen. Belangrijk is hierbij dat iedereen, ongeacht afkomst, geslacht, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd, beperking of achtergrond, met deze activiteiten mee kan doen.  

ONZE METHODES

De buurt waar je woont, wil je mooier maken: groener, socialer, duurzamer of gezelliger. Misschien heb je al concrete ideeën, of wil je samen aan de slag om een wijkvisie of dorpsplan op te maken. Maar hoe begin je? Wie doet wat? Wanneer ben je tevreden? 

 

Wist je dat er heel veel methodes zijn om een plan stapsgewijs aan te pakken? Leuke, creatieve manieren om van een vaag idee naar een klinkend resultaat te komen. Zo’n methode is praktisch en geeft houvast. Je wil geen oeverloze discussies en lange vergaderingen. Je wil een plan waar mensen het mee eens zijn en waar behoefte aan is. 

 

Bij de Leefbaarheidsalliantie Gelderland kennen we heel veel methodes en we kunnen ze als dat nodig is begeleiden. In welke fase je ook bent, je kunt altijd instappen. We helpen je graag verder.  

routekaart-preview.jpg