Hanneke van Keijsteren

Adviseur Samenwerken & Vrijwilligers

Specialisme Samenwerken & vrijwilligers

LinkedIn Bekijk profiel

Persoonlijke blog Wat ‘de luizenmoeder’ van Deep Democracy kan leren

vraag@leefbaarheidsalliantie.nl

Onze samenleving vraagt steeds meer om samenwerking. Leren omgaan met wat er gebeurt in groepen wordt dus steeds belangrijker. Denk aan woongroepen die als alternatieve woonvorm ontstaan.  Of aan buurtbewoners die samen het groenonderhoud in hun wijk verzorgen. Of buurgenoten die als collectief hun huis willen verduurzamen.

Samen zorgen we voor verandering, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Want hoe voer je goede gesprekken? Hoe neem je samen besluiten waar iedereen achter staat? En hoe spreek je gedoe en conflicten uit? De vraag ‘hoe dan?’ hebben we met elkaar gemeen. Ik help om het antwoord te vinden. Want we kunnen niet zonder elkaar en we kunnen elkaar niet ontlopen. En dat willen we ook niet.

Ik geloof in ‘People have the power’: in mensen met hun dromen en ideeën. Ik motiveer hen om die waar te maken. Daarbij gebruik ik onder andere filosofie en de methode van Deep Democracy. Dingen doen die mensen een stukje gelukkiger maken en zo bijdragen aan een mooiere wereld, daar doe ik het voor.